10 πράγματα που πρέπει να φροντίσετε μετά την βόλτα με το σκύλο σας

Related Articles

Η βόλτα με το σκύλο σας δεν είναι μόνο άσκηση- είναι μια ευκαιρία για δεσμούς και πνευματική διέγερση. Ωστόσο, αυτό που κάνετε μετά τη βόλτα είναι εξίσου σημαντικό για την ευημερία του τριχωτού σας φίλου.

10 πράγματα που πρέπει να φροντίσετε μετά την βόλτα με το σκύλο σας

Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά τη βόλτα:

#1 Ενυδάτωση

Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι χρειάζονται νερό μετά τη σωματική δραστηριότητα για να παραμείνουν ενυδατωμένοι. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα φορητό μπουκάλι νερού και ένα πτυσσόμενο μπολ για το σκύλο σας κατά τη διάρκεια των περιπάτων. Προσφέρετε νερό αμέσως μετά τη βόλτα για να αποφύγετε την αφυδάτωση, ειδικά τις ζεστές ημέρες.

#2 Ψύξη

Αφού επιστρέψετε στο σπίτι, αφήστε το σκύλο σας να κρυώσει σταδιακά. Αποφύγετε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας ή αφήστε τον να ξεκουραστεί σε κρύες επιφάνειες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή δυσκαμψία ή κράμπες. Αντ’ αυτού, παρέχετε ένα άνετο, σκιερό σημείο σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

#3 Ελέγξτε για τραυματισμούς

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο σκύλος σας μπορεί να συναντήσει ανώμαλο έδαφος ή αιχμηρά αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Στη συνέχεια, επιθεωρήστε τις πατούσες, τα πόδια και το σώμα του για τυχόν κοψίματα, εκδορές ή σημάδια δυσφορίας. Φροντίστε αμέσως για τυχόν πληγές και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, αν χρειαστεί.

#4 Καθαρίστε

Εάν ο σκύλος σας ανακουφιστεί κατά τη διάρκεια της βόλτας, πάντα να καθαρίζετε μετά από αυτόν. Να έχετε μαζί σας σακούλες για τα απορρίμματα και να τα πετάτε υπεύθυνα. Η σωστή απόρριψη των αποβλήτων όχι μόνο διατηρεί την καθαριότητα, αλλά αποτρέπει και την εξάπλωση ασθενειών και διατηρεί τους δημόσιους χώρους ευχάριστους για όλους.

βόλτα με το σκύλο

#5 Τροφοδοσία

Ενώ ορισμένα σκυλιά μπορεί να προτιμούν να τρώνε πριν από μια βόλτα, άλλα μπορεί να απολαμβάνουν το γεύμα τους μετά. Ανεξάρτητα από αυτό, αποφύγετε τη βαριά άσκηση αμέσως πριν ή μετά τη σίτιση για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης γαστρικών προβλημάτων όπως το φούσκωμα. Προσφέρετε ένα ισορροπημένο γεύμα μετά τη βόλτα για να αναπληρώσετε την ενέργεια και να προωθήσετε την ανάκαμψη.

#6 Προσέγγιση

Ανάλογα με τον καιρό και το έδαφος, το τρίχωμα του σκύλου σας μπορεί να συσσωρεύσει βρωμιά, συντρίμμια ή μπερδέματα κατά τη διάρκεια της βόλτας. Το βούρτσισμα του τριχώματός του μετά, όχι μόνο το διατηρεί καθαρό, αλλά αφαιρεί και το χαλαρό τρίχωμα και αποτρέπει το στρώσιμο. Επιπλέον, ελέγξτε για τσιμπούρια ή άλλα παράσιτα και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αν βρεθούν.

#7 Κοινωνικοποίηση

Το περπάτημα παρέχει πολύτιμες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης για το σκύλο σας να αλληλεπιδράσει με ανθρώπους, άλλα ζώα και το περιβάλλον. Μετά τη βόλτα, αφήστε τους λίγο χρόνο για να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να χαλαρώσουν σε ένα οικείο περιβάλλον. Οι θετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των περιπάτων συμβάλλουν στη συνολική ευημερία και συμπεριφορά τους.

#8 Εκπαίδευση με ενίσχυση

Χρησιμοποιήστε τον χρόνο μετά τη βόλτα για εκπαίδευση με θετική ενίσχυση. Ανταμείψτε το σκύλο σας με λιχουδιές, επαίνους ή παιχνίδι για την καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της βόλτας, όπως το να περπατάει όμορφα με το λουρί ή να υπακούει στις εντολές. Η συνεπής ενίσχυση ενισχύει τις επιθυμητές συμπεριφορές και καλλιεργεί έναν βαθύτερο δεσμό μεταξύ εσάς και του σκύλου σας.

#9 Ανάπαυση και χαλάρωση

Μετά από μια αναζωογονητική βόλτα με το σκύλο, ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί. Παρέχετε ένα άνετο κρεβάτι ή έναν καθορισμένο χώρο ανάπαυσης όπου μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει λίγη ησυχία. Η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των μυών και τη συνολική υγεία.

βόλτα με το σκύλο

#10 Αναστοχασμός και προγραμματισμός

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναστοχαστείτε τη βόλτα με το σκύλο σας και να αξιολογήσετε τι πήγε καλά και τι περιοχές χρειάζονται βελτίωση. Εξετάστε παράγοντες όπως η διαδρομή, η διάρκεια και η συμπεριφορά του σκύλου σας και προσαρμόστε τις μελλοντικές βόλτες αναλόγως. Ο προγραμματισμός εκ των προτέρων διασφαλίζει ότι κάθε βόλτα με το σκύλο είναι ευχάριστη, ασφαλής και ωφέλιμη τόσο για εσάς όσο και για το σκύλο σας.

Βρίσκοντας την τέλεια ώρα για βόλτες με σκύλο

Ο καθορισμός της σωστής ώρας για να βγάλετε βόλτα το σκύλο σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πρόγραμμά σας, τις ανάγκες του σκύλου σας και τις καιρικές συνθήκες. Ιδανικά, η καλύτερη ώρα για μια βόλτα είναι όταν τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας είστε πιο δραστήριοι και ο καιρός είναι ευνοϊκός. Για πολλούς ανθρώπους, τα πρωινά είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά τους, παρέχοντας ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα της ημέρας και δίνοντας έναν θετικό τόνο. Επιπλέον, οι πρωινοί περίπατοι επιτρέπουν στους σκύλους να καταναλώνουν ενέργεια και να ασχολούνται με την πνευματική διέγερση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανησυχίας ή της καταστροφικής συμπεριφοράς αργότερα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, ορισμένα σκυλιά μπορεί να προτιμούν βόλτες αργότερα μέσα στην ημέρα ή το βράδυ, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές, ιδίως κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Τελικά, η σωστή ώρα για να βγάλετε βόλτα το σκύλο σας είναι όποτε μπορείτε να δεσμευτείτε για αυτό με συνέπεια και όταν τόσο εσείς όσο και ο τριχωτός σύντροφός σας μπορείτε να το απολαύσετε στο έπακρο.

Με λίγα λόγια

Η φροντίδα που παρέχετε μετά τη βόλτα του σκύλου σας είναι εξίσου κρίσιμη με την ίδια τη βόλτα. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μετά τη βόλτα με το σκύλο σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο τριχωτός σύντροφός σας παραμένει υγιής, ευτυχισμένος και φροντισμένος μετά από κάθε έξοδο.

Διαβάστε επίσης:

More on this topic

Popular stories