Γιατί οι σκύλοι βάζουν τις πατούσες τους πάνω σας;

Related Articles

Οι σκύλοι έχουν έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας και μια κοινή συμπεριφορά που επιδεικνύουν είναι να βάζουν τα πόδια τους στους ιδιοκτήτες τους. Ενώ αυτή η χειρονομία μπορεί να φαίνεται αξιολάτρευτη, εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς και φέρει διαφορετικά νοήματα. Η κατανόηση του γιατί οι σκύλοι βάζουν τις πατούσες τους πάνω σας μπορεί να εμβαθύνει τον δεσμό σας με τον τριχωτό σας φίλο και να βελτιώσει τη σχέση σας.

5 λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι βάζουν τις πατούσες τους πάνω σας

#1 Αναζητώντας προσοχή

Ένας πρωταρχικός λόγος που οι σκύλοι βάζουν τα πόδια τους πάνω σας είναι για να αναζητήσουν προσοχή. Τοποθετώντας τις πατούσες τους στο σώμα σας, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας και να ασχοληθούν μαζί σας. Αυτή η συμπεριφορά εμφανίζεται συχνά όταν θέλουν να τους χαϊδέψετε, να λάβουν λιχουδιές ή απλά να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί σας. Η θετική ανταπόκριση στο πάτημα των ποδιών τους μπορεί να ενισχύσει τη συμπεριφορά τους, καθώς μαθαίνουν ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσουν την προσοχή σας.

#2 Επίδειξη στοργής

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι αγκαλιάζονται ή κρατούν το χέρι για να εκφράσουν στοργή, οι σκύλοι μπορεί να βάλουν τα πόδια τους πάνω σας ως ένδειξη αγάπης και προσκόλλησης. Είναι ο τρόπος τους να δείξουν ότι αισθάνονται άνετα και ασφαλή στην παρουσία σας. Αυτή η συμπεριφορά είναι ιδιαίτερα συχνή μεταξύ σκύλων που έχουν στενό δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους και απολαμβάνουν τη σωματική επαφή.

σκύλοι

#3 Αναζήτηση παρηγοριάς

Οι σκύλοι μπορεί επίσης να βάλουν τα πόδια τους πάνω σας όταν αισθάνονται άγχος, ανασφάλεια ή χρειάζονται παρηγοριά. Η τοποθέτηση των παπουτσιών τους στο σώμα σας τους επιτρέπει να αναζητήσουν επιβεβαίωση και υποστήριξη από εσάς, ειδικά σε άγνωστες ή αγχωτικές καταστάσεις. Ανταποκρινόμενοι με ηρεμία και παρέχοντάς τους παρηγοριά, μπορείτε να βοηθήσετε στην ανακούφιση του άγχους τους και στην ενίσχυση του δεσμού σας.

#4 Επιβεβαίωση κυριαρχίας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σκύλοι μπορεί να βάλουν τα πόδια τους πάνω σας ως έναν τρόπο επιβεβαίωσης της κυριαρχίας ή εγκαθίδρυσης ελέγχου. Αυτή η συμπεριφορά είναι πιο συνηθισμένη σε ανεκπαίδευτους ή κακώς κοινωνικοποιημένους σκύλους, οι οποίοι μπορεί να επιδεικνύουν κυρίαρχη συμπεριφορά στις αλληλεπιδράσεις τους με τους ανθρώπους. Εάν το πάτημα των ποδιών του σκύλου σας συνοδεύεται από άλλα σημάδια κυριαρχίας, όπως γρύλισμα ή άκαμπτη γλώσσα του σώματος, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτές τις συμπεριφορές μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης.

#5 Επιδίωξη παιχνιδιού

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους παιχνιδιάρικα πλάσματα και μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις πατούσες τους για να ξεκινήσουν το παιχνίδι μαζί σας. Χτυπώντας σας απαλά με τις πατούσες τους ή χτυπώντας τα χέρια σας, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε διαδραστικό παιχνίδι και δραστηριότητες δεσμού. Η ανταπόκριση στις παιχνιδιάρικες χειρονομίες τους με ενθουσιασμό και θετική ενίσχυση μπορεί να ενδυναμώσει το δεσμό σας και να τους προσφέρει πνευματική διέγερση και σωματική άσκηση.

σκύλοι

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης

Η τακτική σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας του σκύλου σας. Οι καθημερινοί περίπατοι, οι συνεδρίες παιχνιδιού και τα διαδραστικά παιχνίδια παρέχουν στο σκύλο σας ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα και πνευματική διέγερση, μειώνοντας την πλήξη και αποτρέποντας θέματα συμπεριφοράς, όπως το υπερβολικό χούφτωμα. Η ενασχόληση με δραστηριότητες που προκαλούν τον σκύλο σας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά μπορεί να τον κουράσει και να προάγει τη χαλάρωση, μειώνοντας την πιθανότητα ανεπιθύμητων συμπεριφορών. Επιπλέον, η άσκηση ενισχύει το δεσμό μεταξύ εσάς και του σκύλου σας, καθώς περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί συμμετέχοντας σε ευχάριστες δραστηριότητες και περιπέτειες.

Με λίγα λόγια

Οι σκύλοι βάζουν τις πατούσες τους πάνω σας για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η αναζήτηση προσοχής, η επίδειξη στοργής, η αναζήτηση παρηγοριάς, η επιβεβαίωση της κυριαρχίας και η αναζήτηση παιχνιδιού. Η κατανόηση των υποκείμενων κινήτρων πίσω από αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε κατάλληλα και να ενισχύσετε τον δεσμό σας με τον τριχωτό σας φίλο. Είτε αναζητούν προσοχή είτε εκφράζουν αγάπη, το χτύπημα των ποδιών του σκύλου σας είναι μια μοναδική μορφή επικοινωνίας που αντανακλά τα συναισθήματά του και ενισχύει τη σχέση σας. Αντιδρώντας με υπομονή, στοργή και θετική ενίσχυση, μπορείτε να ενισχύσετε τις θετικές συμπεριφορές και να εμβαθύνετε τη σχέση σας με τον σκύλο σύντροφό σας.

Διαβάστε επίσης:

More on this topic

Popular stories